head
fb


La Manga


La Manga, het belangrijkste toeristische centrum van de regio, strekt zich uit tussen de Mar Menor en de Middellandse Zee. Het bestaat uit een smalle, zanderige landtong met 22 km van dubbele stranden en 100-800 m in de breedte.


La Manga del Mar Menor is een tweeëntwintig kilometer lange strip die het Mar Menor, een zoute lagune, van de Middellandse Zee scheidt.

Van diepzeeduiken tot waterskiën, van kajakken tot windsurfen of zeilen, noem maar op en je kunt het in La Manga of de Costa Calida vinden.


Mar Menor

Mar Menor bevat vijf eilanden; Barn, Redondela, Sujeto, Ciervo en Perdiguera. Laatstgenoemde is bereikbaar per boot alwaar u verse sardines en Caldero (traditioneel Murciaans rijstgerecht) kunt proeven. Lo Pagan staat bekend om zijn geneeskrachtige (gratis) modderbaden en zoutwaterbaden. Het helpt tegen huidaandoeningen en reuma. In Los Alcazares staan nog oude badhuizen die met vlonders verbonden zijn met het water en het strand. Tevens is er een uitstekende watersportschool. Cabo de Palos is een gezellige vissershaven met veel visrestaurantjes, een gezellige zondagmarkt en de vuurtoren waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over La Manga.

marmenor Mar menor
kathMurcia
santiagoSantiago de la Ribera
Calblanque
Cartagena
La Manga ligt in het Zuidoosten van Spanje en in de regio Murcia, op 75 km ten zuidoosten van de stad Murcia, waar zich ook de meest dichtbijzijnde luchthaven bevindt.

La Manga del Mar Menor” is een 21 kilometer lange kuststrook met een breeddte tussen de 100 en 1200 meter, die zich uitstrekt van Cabo de Palos tot het natuurpark van de zoutmijnen in San Pedro del Pinatar.

Het klimaat is er droog en warm, de gemiddelde jaartemperatuur is er 18 graden.

In de zomermaanden kan het aantal inwoners oplopen tot 200.000, de rest van het jaar echter, wonen er amper 10.000 mensen.

La Manga biedt 44 km stranden. Dit prachtige stuk land bevat in het westen, de “Mar menor”, een spectaculaire lagune aan zee. Haar vreedzame kust maakt haar zo verschillend van andere streken aan de Middellandse Zee.
De grote meerderheid van haar stranden zijn lang, met kristalhelder water en milieuvriendelijk.

De “Mar menor” is een ideale plaats voor het beoefenen van vele watersporten, precies omdat het water er niet diep is en er zo goed als geen golven zijn.
Bovendien biedt de oprichting van het “Estacion Nautica” een groot scala aan verschillende watersporten voor de liefhebbers van de zee.

La Manga heeft een gevarieerd aanbod aan diensten en vrije tijd, die zich onderscheiden door uitstekende aandacht en haar internationaal karakter.
In de afgelopen jaren is er sprake van een groei op het commerciële en residentiële vlak, dit is vooral te merken aan nieuwe woonsten met benijdingswaardige nabijheid aan zee en makkelijke toegang tot diensten en infrastructuur.

Het rustige water van de “Mar Menor” en het ongewoon landschap, vormen een unieke plaats voor liefhebbers van de natuur en watersporten.

bron : www.vakantiehuizenspanje.nl